Half miljoenste Sonny Boy verkocht

Donderdag 9 juni is in de Bruna in Amstelveen het 500.000ste exemplaar van Sonny Boy over de toonbank gegaan. Uitgeverij Querido zette dit feit luister bij door boekhandelaren Tom Letschert en Conny Miedema en hun medewerkers een speciaal gebakken Sonny Boy-taart en een pakket met het boek, de dvd en andere titels van Annejet aan te bieden.


15-06-11

Sonny Boy, waarvan de eerste, toen nog gebonden editie verscheen op 17 november 2004, is wat in de uitgeverswereld een 'potboiler' wordt genoemd - een titel die rustig begint maar vervolgens lang en zoals in dit geval, steeds meer blijft doorverkopen. In week 49 van 2004 kwam het voor het eerst binnen in de CPNB-top 60 op nummer 52. Sindsdien heeft het in totaal 111 weken in de nationale bestsellerlijst gestaan, waarvan de afgelopen twintig weken in de top tien. Inmiddels is het boek aan haar 45ste druk toe. 

SB 500.000 bruna

Vanuit zijn woonplaats Kortenhoef heeft de inmiddels 81-jarige Waldy 'Sonny Boy' Nods inmiddels laten weten uitermate verguld te zijn met het succes van het boek. 'Mijn ouders verdienen het omdat ze zo'n bijzonder leven hebben geleid en Annejet omdat ze er zo'n mooi verhaal van heeft gemaakt. Ik ben heel blij met alle aandacht,' aldus Waldy Nods. Ook de film die regisseur Maria Peters op basis van het boek maakte is een succes; sinds de premiere in januari jl. heeft de film 415.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en is uit 800 films verkozen als openingsfilm van de volgende editie van het Stony Brook Festival, in juli aanstaande in New York.