Musical gebaseerd op Anna in het theater

Op zondag 24 september vond in het Amsterdamse De La Mar-theater de première plaats van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, de musical die gebaseerd is Anna, de biografie die Annejet van der Zijl schreef over de meest succesvolle kinderboekenschrijfster van Nederland. De musical tourt tot en met juli 2018 langs de Nederlandse theaters.


04-09-17

De hoofdrollen worden vertolkt door musicalsterren Simone Kleinsma (Annie) en William Spaaij (Annie's zoon Flip). De regie is in handen van Paul Eenens (Ciske de Rat en Petticoat) en het script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Ramses en Hair). Behalve Annejet van der Zijl verlenen ook Annie's zoon Flip van Duijn en de erven van haar vaste componist Harry Bannink hun medewerking aan deze productie. 

Van Anna, dat verscheen in 2002, zijn inmiddels meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In 2010 werd op grond van dit boek al de zevendelige televisieserie Annie M.G gemaakt. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt zal minstens een jaar lang touren langs theaters in het hele land.

Ter gelegenheid van de musical is bij Uitgeverij Querido een speciale musicaleditie verschenen van Anna

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kunt u hier terecht: anniemgdemusical.nl

Voor het programmaboek bij de musical schreef Annejet van der Zijl een bijdrage. U kunt deze lezen door hier te klikken.