Anna

Anna is het meeslepende en inspirerende verhaal van een vrouw die in haar jeugd eigenlijk niets mee had, maar er toch in slaagde om alles uit haar leven te halen: Annie M.G. Schmidt. Op basis van een schat aan nieuw materiaal reconstrueerde Annejet van der Zijl de lotgevallen van de nog steeds immens populaire schrijfster: haar hardnekkige zoektocht naar liefde, de onstuimige opgang tot ’s lands ‘schaduwkoningin’ en het roerige en soms inktzwarte persoonlijk leven achter de roem. Maar door alles heen bleef Annies humor en levensmoed overeind – tot letterlijk het einde aan toe.

Anna geldt als een van Nederlands meest succesvolle biografieën ooit. Het boek werd onder andere genomineerd voor De Gouden Uil en de AKO Literatuurprijs, en het vormde de basis voor de tv-serie Annie M.G. Er werden meer dan 100 000 exemplaren verkocht.

In 2017 werd Anna bewerkt tot een musical, geproduceerd door Joop van den Ende en Albert Verlinde, met in de hoofdrollen Simone Kleinsma (Annie) en William Spaaij (Annie's zoon Flip). Bij de musical verscheen een speciale musicaleditie. Deze is eveneens verkrijgbaar bij de boekhandel.

Paperback
480 pagina’s
ISBN: 9789021403557
Prijs: € 17,50

E-book
ISBN: 9789021441726
Prijs: € 9,99

 

 

To top