De val van Annika S

We maken kennis met de succesvolle en zeer ambitieuze Bundestag-politica Annika Schaefer, de grote belofte van de opkomende jonge politieke partij de Nieuwe Liberalen. Haar wereld stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar status als juriste en haar opleiding. Ze slaat op de vlucht naar een plek waarvan ze zeker weet dat niemand haar er zal zoeken, een aftands vakantieparkje in Bergen aan Zee waar ze ooit als kind met haar grootouders op vakantie was.

Als haar tas gestolen realiseert ze zich dat, al zou ze willen, terugkeren naar Berlijn onmogelijk is geworden. Annika besluit dat wegblijven het enige instrument is dat ze nog heeft om zich te wreken op alle mensen die haar zo snoeihard hebben laten vallen: haar prestigieuze schoonfamilie, haar partijvrienden en de media die haar eerder op het schild hesen en haar daar nu met evenveel plezier van af smijten.

Helemaal in haar eentje ploetert ze de moeilijke maanden die volgen door in haar primitieve huisje - bitter, vol haat en beroofd van alles waarnaar ze haar hele leven heeft gestreefd. Ergens in de stilte van die winter vindt ze een nieuwe manier van leven en, uiteindelijk, het sluipende besef dat alle dingen die in haar oude leven zo belangrijk voor haar waren, dat in wezen misschien wel helemaal niet zijn. Totdat haar tas wordt teruggevonden met de spullen van een onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen vrouw erin. Ze kiest er dan voor om haar tot dat moment nog duistere verleden niet met rust te laten - met bijna fatale gevolgen.

Pas daarna, in het ziekenhuis waar ze herstelt van een aanslag op haar leven, begint het duidelijk te worden waarom ze over haar achtergrond loog en welke geheimen zij al die jaren met zich heeft meegedragen…

De val van Annika S. is het eerste deel van een reeks suspenseromans die zich onderscheidt van de rest van het oeuvre van Van der Zijl en waarmee het duo een interessante stem toevoegt aan het genre van de spannende literatuur. In de reeks combineren Simons en Van der Zijl gedegen research en een soepele en meeslepende schrijfstijl tot intrigerende fictie, met complexe personages en ingenieuze verwikkelingen die de plot voortstuwen zoals het goede suspense betaamt.

Paperback
272 pagina’s
ISBN: 9789048841882
Prijs: € 19,99

E-book
ISBN: 9789048841905
Prijs: € 9,99

 

To top