Het weeshuis voor verlaten verhalen

Hierin staan dertien korte verhalen over wat de Fransen zo mooi ‘petites histoires’ noemen: bijzondere belevenissen van mensen die de moeite waard zijn om er even bij stil te staan, maar ook weer net niet bijzonder genoeg om er een boek van te maken. Annejet komt veel mensen tegen die haar zo’n verhaal toevertrouwen, soms zelfs met een doos brieven of foto’s erbij.

In het Historisch Nieuwsblad heeft Annejet een tijdje een column gehad waar ze in zo’n 500 woorden per keer zo’n ‘petit histoire’ kon vertellen. Bijvoorbeeld 500 woorden voor Leon Herkenrath die begin 19de eeuw naar Amerika vertrok en een succesvol zakenman was, maar verliefd werd op een zwarte dame en zijn huwelijk geheim moest houden. Uiteindelijk werd het hem teveel en smokkelde hij zijn gezin naar Nederland.

500 woorden voor haar eigen overgrootvader die zijn hele kapitaal in de Russische spoorlijnen investeerde en door de Russische Revolutie alles verloor. “Het enige wat herinnerde aan de verdampte rijkdommen van de familie waren de waardeloze aandelenbriefjes, die door mijn vader keurig netjes ingelijst bij ons thuis aan de muur hingen.”

500 woorden om een vergeten geschiedenis te vertellen, in Het weeshuis voor verlaten verhalen kregen ze een plaats.

Gebonden
68 pagina’s
ISBN: 9789021412207
Prijs: € 13,49

To top