Zoeken
'De val van Annika S.' van Simons en Van der Zijl, meeslepende suspense van sensationeel nieuw schrijversduo
Op donderdag 8 maart verschijnt De val van Annika S. van Annejet van der Zijl en Jo Simons, hun eerste gezamenlijke fictieproject en het eerste deel van een vijfluik van spannende romans.

'De val van Annika S.' van Simons en Van der Zijl, meeslepende suspense van sensationeel nieuw schrijversduo

Gepubliceerd op 1 maart, 2018 om 00:00, aangepast op 27 juli, 2023 om 15:21

De val van Annika S.

De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar als uitkomt dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar partijgenoten en schoonfamilie te ontkomen, vlucht ze hals over kop naar de Noord-Hollandse kust waar ze als kind met haar grootouders kwam. Maar ook daar laat het verleden haar niet met rust. En daarin blijkt ze niet de enige…

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en meest recentelijk De Amerikaanse prinses.

Jo Simons is neerlandicus en een ervaren journalist en bladenmaker. Als partner van Van der Zijl heeft hij achter de schermen een groot aandeel in de totstandkoming van haar non-fictietitels, met name als het gaat om de intensieve research.

Het idee voor het boek ontstond tijdens een lange wandeling in de duinen, waar ze de verdwijning van de belangrijke Duitse politica bespraken. Ze fantaseerden over wat die aan het doen zou zijn en van het een kwam het ander, bij thuiskomst was de basis voor het plot er.

De val van Annika S. is een spannende suspenseroman met een mooie historische verhaallijn, maar het is vooral het verhaal van iemand die in één klap alles kwijtraakt en daarna probeert te overleven. Toen het verhaal voor dit boek min of meer rond was, merkten Simons en Van der Zijl dat ze nog helemaal niet klaar waren met hun hoofdpersonen. Na nog een aantal lange wandelingen en veel brainstormen hadden ze de outline voor nog vier boeken. Het tweede deel, Rijke mensen zijn anders, zal volgend jaar verschijnen.

 

 

Boeken
Annejet Van der Zijl - De val van Annika S.
Annejet Van der Zijl

Literaire suspense van een van de grootste schrijfsters van Nederland: nu in midprice

Annejet van der Zijl - Rijke mensen zijn anders
Annejet van der Zijl

Het langverwachte vervolg op De val van Annika S.

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Annejet van der Zijl voor het laatste nieuws