Zoeken
Annejet van der Zijl verschijnt met nieuw boek
Fortuna's kinderen, het nieuwste boek van Annejet van der Zijl, verschijnt in februari.

Annejet van der Zijl verschijnt met nieuw boek

Gepubliceerd op 17 december, 2020 om 00:00, aangepast op 7 september, 2022 om 10:15

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur. 

 

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non- fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette

Boeken
Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen
Annejet van der Zijl

De meest recente bestseller nu als midprice

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Annejet van der Zijl voor het laatste nieuws