Zoeken
NS Publieksprijs nominatie voor Fortuna's Kinderen
'Als geen ander verstaat Van der Zijl de kunst om het kleine groot te maken [...] razend knap.' NRC

NS Publieksprijs nominatie voor Fortuna's Kinderen

Gepubliceerd op 24 oktober, 2022 om 00:00, aangepast op 24 oktober, 2022 om 11:47

Vorige week werd in de aflevering van EenVandaag bekendgemaakt dat Fortuna's kinderen van Annejet van der Zijl genomineerd is voor de NS Publieksprijs. Dit is de derde keer dat Annejet van der Zijl genomineerd is voor de prijs. Eerder was ze genomineerd voor Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Er kan tot en met 16 november gestemd worden en op die dag wordt ook de winnaar bekendgemaakt. Stemmen kan via: www.nspublieksprijs.nl. De NS Publieksprijs nomineert de zes bestverkochte boeken van het jaar. 

Over Fortuna's kinderen:

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte voorouder?

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

 

 

Boeken
Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen
Annejet van der Zijl

De meest recente bestseller nu als midprice

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Annejet van der Zijl voor het laatste nieuws